Cart 0

Wie kent ze niet Gispen buisframe stoelen

Natuurlijk ken je ze en je hebt er zeer waarschijnlijk wel eens op gezeten. Tijdens een verjaardag bij vrienden, een etentje in een restaurant of in een wachtkamer of tijdens een vergadering. De buisframe stoelen van Gispen kom je overal tegen en dat al vele jaren lang.

Gispen is een designmerk dat al bestaat sinds 1916, opgericht door naamgever en industrieel ontwerper Willem Hendrik Gispen. Het design van Gispen laat zich het best omschrijven als innovatief, tijdloos en zinnenprikkelend. Gispen staat daarnaast garant voor duurzaamheid, design en innovatie, wat tot de missie ‘A Better Life At Work’ leidde. Gezien het merendeel van de designs van Gispen zich op de kantoorinrichting richt, neemt dit niet weg dat de ontwerpen ook zeer goed in een woon- of eetkamer tot hun recht komen.

Gispen 101 buisframe stoel, grijs

Perfect voor aan de eettafel

Het ontwerp van de Gispen 101 stamt al uit 1931, toen het design onder de ‘Nieuwe Zakelijkheid’ werd ontworpen, als tegenhanger van de Jugendstil. Kenmerkend is het buizenframe, dat bestaat uit een stuk, dat qua design zo is gemaakt dat er geen achterpoten nodig zijn en een natuurlijk verende stoel ontstaat die op vele manieren toepasbaar is. Het buizenframe is de signatuur van het design van Gispen, een design dat inmiddels 80 jaar oud is en nog steeds staat als een huis.

Bij Tafel-design.nl vindt je de Gispen 101 in 13 verschillende kleuren. De Gispen 201, hetzelfde ontwerp maar dan met armleuningen, is in 12 kleuren verkrijgbaar. Kijk hier voor meer informatie