Winkelwagen 0

Bouwborden niet weggooien maar hergebruiken!

Grote houten bouwborden of reclameborden gemonteerd op houten of metalen frames. Na gebruik worden ze vaak weer afgevoerd door de bordenproducent. Maar wat gebeurt er dan met het materiaal? Hetgeen hergebruikt kan worden, wordt opnieuw ingezet. Maar er is meer mogelijk.

 

Het einde van een bouwperiode betekent het begin van een Bouwborden tafel

Rotterdammers bouwen aan de stad

Anouk Bedeaux, eigenaar van Tafel Design produceert en levert een design tafel samengesteld van bouwborden die op bouwlocaties zijn te vinden en normaal gesproken na oplevering in de puinbak verdwijnen. Door deze borden om te zetten naar een duurzaam gebruiksartikel markeert de tafel uiteindelijk het begin en het einde van een langdurige bouwperiode.

 

Geen Bouwbordentafel is hetzelfde

Ze zijn voor iedereen herkenbaar; letters en afbeeldingen die prijken op grote bouwborden op alle bouwlocaties. Na maanden, soms zelfs jaren hun boodschap te hebben verkondigd, worden de borden verzaagd en als unieke puzzel samengesteld tot verrassende composities. Zo wordt elke tafel anders en verteld elke tafel een persoonlijk verhaal. De bouwborden die een aantal weken het bouwproject markeerden worden verwerkt en hergebruikt tot een bruikbare design tafel die in het oog springt. De mogelijkheid om de bouwborden uit een eigen project toe te passen, is een mooi visitekaartje met een tastbare herinnering. Terwijl er aan de tafel wordt gegeten of vergaderd kan worden teruggedacht aan de tijd dat het gebouw nog in de steigers stond.

 

Hergebruikte bouwborden design tafel op maat
Bouwbordentafel in pastel tinten: design tafel op maat


Duurzaam en betrouwbaar
De reclameborden die voor de tafel worden gebruikt hebben een basis van watervast multiplex, voorzien van gekleurde stickers van letters of afbeeldingen. De kwaliteit van de tafel blijft gewaarborgd doordat het tafelblad word afgewerkt met een duurzame, glasheldere epoxy laag. Deze beschermt de Bouwbordentafel tegen vocht en vuil en geeft de beelden en de belettering meer diepte. Voorzien van een stevig stalen onderstel welke in overeenstemming in elke RAL kleur gepoedercoat  kan worden. De uiteindelijke ontwerpen bezitten een imponerende uitstraling, die karakter geeft aan de ruimte waarin ze komen te staan. Dat mag een woonhuis zijn, een restaurant, maar ook een bibliotheek of een vergaderruimte.

 

Meten en voelen
De Bouwbordentafel is standaard verkrijgbaar in twee lengte afmetingen: 200 x 100 cm of 232 x 100 cm, 75 cm hoog.
Te zien in de showroom van Tafel Design in Rotterdam Noord gevestigd in de Hofbogen, of kijk op www.tafeldesign.nl voor meer kleurcombinaties

De Bouwborden tafel is een prachtig voorbeeld van een milieuvriendelijk, innovatief en eigentijds Dutch design concept.