Winkelwagen 0

Demontabele tafel

Demontabel komt van het Franse woord démontable en betekent uitneembaar.
Een demontabele verbinding is een verbinding waarbij je de onderdelen van de constructie uit elkaar kunt halen zonder ze te beschadigen.
Voor het maken van zo‘n verbinding worden vaak sluitingen, schroeven, moeren en bouten gebruikt.

Design tafel Kataba

Design tafel Kataba

Een tafel die door middel van een demontabele verbinding in elkaar is gezet, kun je op eenvoudige wijze in elkaar en weer uit elkaar halen. Door middel van het vastdraaien van een paar schroeven, kan iedereen gemakkelijk de tafel monteren en demonteren. Een mooi voorbeeld van een demontabele tafel is de Kataba tafel. Door middel van een ingenieus kliksysteem zijn de poten op een gemakkelijke wijze van het tafelblad los te klikken, wat het verhuizen van de tafel eenvoudig maakt. Dit bespaart een hoop tijd en moeite. Ook het POET bureautje is demontabel. Dit bureautje zet je in een handomdraai in elkaar, er komt geen gereedschap aan te pas, ambachtelijk vakmanschap.

Nog een mooi voorbeeld is de Clamp a leg tafel, ontworpen door Jorre van Ast, deze tafel is ook demontabel. Clamp a leg gebruikt minder materiaal dan een normale schraag en is makkelijk te bevestigen, te transporteren en op te bergen. De tafelpoten worden als een set van vier stuks geleverd en kunnen aan elk oppervlak bevestigd worden.
Een demontabele tafel is praktisch bij bijvoorbeeld een inhuizing of verhuizing waarbij je te maken hebt met een smalle trap of entree.

Kies je voor gemak? Kies dan voor een demontabele tafel bij Tafel Design!