Winkelwagen 0

Revolt stoel design klassieker

De Revolt stoel is een echte design klassieker.

In 1953 ontworpen door Friso Kramer (1922). Deze nestor van het Nederlandse industrieel ontwerp was jarenlang één van de vaste meubelontwerpers van Ahrend. Ahrend ontwikkelt en produceert al vele jaren meubelen voor het Nederlandse interieur. In deze lange traditie werkt Ahrend met zowel eigen ontwerpers als met andere toonaangevende designers en architecten. In de jaren ’50 en ’60 ontwierp Friso Kramer de Revolt-stoel en de Facet-tafel, die ook vandaag de dag nog tot de moderne design klassiekers behoren. Alle Ahrend producten worden gekenmerkt door passie voor design, functionaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid.

Design stoel Revolt, wit

Design stoel Revolt, wit

De Revolt stoel gold in 1953 in meerdere opzichten als zeer vernieuwend. Zo bestond de stoel niet uit een frame van ronde buis zoals op dat moment gebruikelijk was, maar uit een stoel met een frame van gestanst U-profiel. Aan de onderzijde ging het frame geleidelijk over in een bijna gesloten ronde buis, waarin glijdoppen werden ingeklemd. De zitting en rug waren van geperst Ciranol volkernplaat.

Door het geheel nieuwe constructieprincipe zorgde deze stoel bij de introductie voor de nodige opschudding. De Revolt stoel werd gedurende tientallen jaren vanwege de kwaliteit en prijsverhouding in grote aantallen verkocht voor gebruik in onder meer scholen, kantoren, bedrijfsrestaurants, maar ook in de privé-sector. In 1993 werd de Revolt stoel opnieuw in productie genomen en voorzien van nieuwe materialen voor de zitting en rugleuning. Sinds enkele jaren was de stoel uitverkocht, daarom introduceerde Ahrend de Revolt stoel in 2004 opnieuw. Wederom bewijst de stoel waarom het een echte design klassieker is.

De Revolt stoel is leverbaar in zwart, wit en grijs.