Winkelwagen 0

Tuintafels van Dutch designers

De tuin, het terras of het balkon is tegenwoordig een verlengstuk van onze woonruimte geworden. Zelfs tijdens koelere seizoen dagen is het goed toeven buiten met een heater of vuurkorf met zijn uitnodigende warmte. Je zou ervoor kunnen kiezen om je oude tuintafel tevoorschijn te halen en schoon te maken, maar het is ook leuk om een nieuwe tuintafel aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten tuintafels beschikbaar. Van de traditionele plastic tuintafel tot de design tuintafel van hardhout, deze eventueel op maat gemaakt.

Picknick on Wheels design tafel + bankje oranje

Welk materiaal er gekozen word hangt af van de persoonlijke voorkeur. Gaat de voorkeur uit naar hout, dan zou je kunnen overwegen om voor FSC gekeurd hardhout te kiezen.
Wat is FSC gekeurd? Het keurmerk FSC verzekert dat grondstoffen voor hout en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. Alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties bevelen wereldwijd FSC aan.

Er zijn voldoende alternatieven wanneer je niet voor een houten tuintafel zou willen kiezen. Denk daarbij aan glasvezel versterkt polyester, een duurzaam buiten materiaal. Dutch designer Frank de Bruijn heeft een verrijdbare tuintafel set, de Picknick on Wheels, ontworpen en deze mooi afgewerkt met glasvezel versterkt polyester. Een ideale tafel die je door de grote wielen in een handomdraai van de woonkeuken naar het tuin terras verrijdt.

Kasper gerecycled kunststof stoel blauw

Een mooie grote tuintafel is ideaal wanneer er genoeg ruimte is in de tuin of op het terras. Op zonnige dagen heerlijk met vrienden en familie lang natafelen en genieten van de ondergaande zon. Maak je tuintafel compleet met tuinstoelen of een tuinbank. Kunststof stoelen zijn er in vele kleuren, licht in gewicht, meestal stapelbaar en gemakkelijk in onderhoud.  Om het tot een geheel te maken, zoek je kussens die passen in de juiste sfeer en enkele plaids voor de koude avonden. Kaarsen en de juiste tuinverlichting maken het tot een gezellige buitenkamer.

Tips voor een mooie tuinbank: Cortina tuinbank en Picknick on Wheels.
Tips voor leuke items in de tuin: Mr. Grasshopper en de Kasper tuinstoel