Bouwborden niet weggooien, maar hergebruiken! 12 mei 2021 – Geplaatst in: Duurzaam

Het einde van een bouwperiode betekent het begin van een Bouwborden tafel

Bij veel bouwprojecten worden grote houten bouwborden (ookwel reclameborden) gemonteerd op houten of metalen frames. Na gebruik worden ze weer afgevoerd, maar wat gebeurt er dan met het materiaal? Wat hergebruikt kan worden, wordt opnieuw ingezet, maar er is meer mee mogelijk, zoals: een bouwbordentafel.

 

Rotterdammers bouwen aan de stad

Geen bouwbordentafel is hetzelfde

Ze zijn heel herkenbaar; letters en afbeeldingen die prijken op grote bouwborden op bouwlocaties. Na maanden, soms zelfs jaren hun boodschap te hebben verkondigd, worden de borden neergehaald en verzaagd. Elke tafel krijgt als een soort puzzel een andere, nieuwe compositie en verteld daarmee zijn eigen unieke verhaal.

De opvallende bouwborden die een aantal weken het bouwproject markeerden worden verwerkt en hergebruikt tot een functionele design tafel die in het oog springt. Terwijl er aan de tafel wordt gegeten of vergaderd, kan worden teruggedacht aan de tijd dat het gebouw nog in de steigers stond.

 

Bouwborden design tafel op maat, kleur mint groen

Duurzame beschermlaag

De reclameborden die voor de tafel worden gebruikt hebben een stevige houten basis van watervast multiplex. Ze zijn voorzien van gekleurde stickers met letters en/of fraaie afbeeldingen. De kwaliteit van de tafel blijft gewaarborgd doordat het tafelblad word afgewerkt met een glasheldere epoxy laag. Deze beschermt de bouwbordentafel duurzaam tegen vocht en vuil en geeft de beelden en belettering meer diepte.

Het stevig stalen onderstel kan bijpassend in elke RAL kleur gepoedercoat worden. Het uiteindelijke ontwerp geeft karakter en een creatieve uitstraling aan de ruimte waarin ze staat.

De bouwborden tafel is een prachtig voorbeeld van een milieuvriendelijk, innovatief en eigentijds Dutch design concept.

 

bouwborden-tafelblad-voorzien-van-hoogwaardige-epoxy

 

Voor meer informatie over de bouwbordentafel klik hier: Upcycle bouwborden tafel, rood/zwart
Of bekijk de losse bladen van reclameborden: Nu tijdelijk in de aanbieding!

 

Bekijk onze andere blog berichten voor meer inspiratie.