Ontdek kleur en trends van 2021 28 mei 2021 – Geplaatst in: Trends

Mooier, functioneler en actueler

Ook in 2021 is er weer een nieuwe trend ontstaan voor je interieur. Iedereen is bezig met zijn of haar huis mooier te maken. Daar hebben we meer dan ooit behoefde aan doordat we steeds meer thuis zijn.

Laten we beginnen met de kleur trend van dit jaar. Flexa is met een nieuwe kleur gekomen: Brave Ground. Deze kleur brengt warmte en rust in je interieur. Je kunt heel gemakkelijk andere kleuren erbij matchen als je de brave ground als basis tint in je interieur gebruikt. Zo zorg je voor een mooi balans in je woning.

De kleurexperts van Flexa en een team van internationale designer bespreken elk jaar de nieuwste wereldwijde trends. De experts en designers geven hun inzichten van de kleur die het moet gaan worden. Er wordt rekening gehouden met verschillende landen, het jaar en de toestand van de mens. De kleur die zij uitkiezen heeft impact in huizen overal ter wereld. Met de natuurlijke kleuren: groen, blauw en bruin halen wij het gevoel van buiten naar binnen. Deze kleuren passen goed bij natuurlijk hout, vintage meubels en kamerplanten.

Trend interieur kleuren 2021

Donkerblauw terug van weggeweest


Wat ook weer helemaal kan en mag in 2021 is de kleur marineblauw. Deze kleur kun je in je gehele interieur toepassen. Van een opvallende wand tot aan de kussentjes op de bank. Door de kleur marineblauw word de ruimte erg donker, tegelijkertijd zorgt dit ook voor rust en balans in je woning. De kleur Brave Ground en een donkere blauw tint vallen goed te matchen. Wel zou ik adviseren om er verder niet al te veel heftige kleuren in dezelfde ruimte te combineren.

Als we het over materialen hebben, dan is daar ook een trend voor in 2021. Namelijk de lichte houtsoorten, deze zijn terug van weggeweest. Een materiaal welke je veel terug gaat zien. Zowel essen als eikenhout en lichte multiplex platen. Door de lichte houtsoorten te matchen met blauw en groen tinten creëer je een rustgevende uitstraling. Je ziet hout daarom ook veel terugkomen in de keuken of in een kastenwand. Ben je meer van de Scandinavische kant? Dan passen wittinten er beter bij. Ook kun je deze houtsoorten gemakkelijk toepassen als tafelblad. Een tafel op maat op kleur, hiervoor kun je meer informatie opvragen via onze site.

Trend interieur kleuren 2021

Van recycle tot upcycle

We kunnen er niet meer omheen. Alles wordt duurzaam, ook het interieur. Zo kun je denken aan bamboe, bioplastic of linnen. Bioplastic wordt gemaakt uit natuurlijke producten, zoals zetmeel gewonnen uit aardappelen. Nieuwe bioplastic zal een plaats krijgen in het interieur in de vorm van leuke accessoires. Naast bioplastic zijn er nog meer duurzame opties zoals hout en stof van gerecyclede materialen. Duurzaamheid is niet alleen goede materialen gebruiken. Zo valt een een oude kast kopen en opknappen onder upcycle, een mooie vorm van duurzaamheid.

Japandi stijl

Japandi is de woontrend van 2021

Wat houd deze trend in? Veel lichte houtsoorten, lichte kleuren zoals wit en grijs in je ruimte. Daar tegenover een paar kleine zwarte details toevoegen en als laatste touch zou je een grote kamerplant in de ruimte neer kunnen zetten. Japandi houd in dat Scandinavisch stijl samen gevoegd wordt met Japanse elementen. Maar waarom nou precies die twee stijlen? Beide stijlen hebben 100% rust in hun interieur. Door de stijlen samen toe te passen creëer je een zen woning van twee verschillende, maar toch gelijke stijlen. Een rust moment is waar we meer en meer naar zoeken en meer nodig lijken te hebben.
Hierbij een styling tip om Japandi toe te passen: gebruik neutrale kleuren. In de Japandi stijl kom je geen gekke of felle kleuren tegen. Deze trend is vooral gericht op natuurlijke tinten.

Neem een kijkje op de website of bel even om een afspraak te maken om langs te komen in onze Rotterdamse showroom om diverse tafels en stoelen van dichtbij te zien!