De ergonomische Ercolino, sportief zitten 21 juni 2021 – Geplaatst in: Tafel Design

Een werkdag lang ergonomisch zitten

Het is normaal geworden om thuis te werken, dit brengt voor- en nadelen met zich mee. We krijgen meer lichamelijke klachten bij het ontbreken van de juiste bureaustoel. Productiviteit gaat achteruit, terwijl de werkdruk alleen maar groter en groter wordt. Je wil dit graag voorkomen zodat het geen invloed meer heeft op je werk resultaat. Dit kan door al een kleine verbetering aan je werkomgeving, door simpel de juiste ergonomische kruk aan te schaffen. Op kantoor zit je vaak op een comfortabele bureaustoel, aan een tafel die in hoogte verstelbaar is. Thuis is dit toch zeker iets anders. Vele zitten een volledige werkdag aan de eettafel of keukentafel op een stoel welke niet comfortabel of ergonomisch verantwoord is. Hierdoor gaat niet alleen je fysieke toestand achteruit, maar ook je mentale.

Ercolino ergonomisch balans design kruk hout
Comfortabel zitten

Heb je wel eens gehoord van een wiebel- of bewegingskruk, die zorgt voor de juiste lichaamshouding? De Ercolino, is zo’n comfortabele balanskruk. Door zijn uitlagen opgebouwde M-vorm is deze ergonomische kruk buigzaam en tegelijk ondersteund hij je bij elke beweging. Oftewel zittend bewegen geeft hij jou een verbetering qua houding van je wervelkolom, je heupen tot en met de juiste stand van je bekken. Wij adviseren om niet gelijk de gehele dag op de kruk te zitten maar rustig op te bouwen. Je lichaam moet wennen aan flexibel zitten, maar als het eenmaal goed aanvoelt, kan je er uren op blijven zitten.

Mentaal ook een pluspunt

De comfortabele balans kruk is enorm goed voor je lichamelijke gesteldheid, tegelijkertijd ondersteund hij ook je mentale gezondheid. Door een actieve houding aan te nemen tijdens je werk gaat je productiviteit vooruit. Je concentratievermogen verbetert, terwijl jij de juiste houding aanneemt, krijg je meer zuurstof binnen waardoor je ook nog eens minder snel vermoeid raakt. De actieve zithouding heeft een positieve invloed op zowel rugklachten, concentratie problemen als je productiviteit tijdens werkuren.

Ercolino ergonomische balans kruk

100% FSC-gecertificeerd hout

Gemaakt van beuken- en eikenhout afkomstig uit duurzaam en verantwoord bosbeheer. Naast dat de Ercolino kruk goed is voor de mens , is hij ook goed voor milieu! Voor productie wordt gebruik gemaakt van 100% FSC-gecertificeerd beuken of eikenhout, afgewerkt met een blanke olie om de natuurlijke uitstraling van het hout te behouden. Opgebouwd uit diverse verlijmde multiplex lagen, geklemd tijdens het drogingsproces in een daarvoor op maat gemaakte mal. Hierdoor krijgt deze flexibele kruk zijn unieke vorm en blijft hij super stabiel en stevig. Onder de kruk is een antislip laag bevestigd om wegglijden te voorkomen.

Ercolino ergonomisch zitten
Groot of klein welke past bij jouw?

Keuze uit drie verschillende hoogtes: small, medium, big en verstelbaar. Let goed op de hoogte welke voor jouw geschikt is.

Small is vooral voor de kleintjes onder ons. Voor een echte wiebelkont is deze een mooie oplossing. Op deze kruk kan hij/zij goed bewegen terwijl huiswerk wordt gemaakt. Fijn voor hem of haar en fijn voor jou.

Medium is de meest verkochte kruk wordt vooral toegepast aan de eettafel, keukentafel of aan een bureau. Heeft dezelfde zithoogte als de gemiddelde eetkamerstoel.

Big heerlijk als jij voor je werk of hobby liever iets hoger zit dan is deze kruk handig voor jou! Ideaal voor bijvoorbeeld zittende muzikanten zo kan je met de muziek meebewegen terwijl je stevig op de grond staat. Met deze kruk kan dat!

Verstelbaar geschikt als je net tussen medium en big in zoekt. In hoogte aan te passen voor aan de eettafel of aan de je keukeneiland.

Met een gestoffeerde zitting kan je de kruk nog mooier en comfortabeler maken. Keuze uit een 2 centimeter dikke zitting of een hogere comfort zitting. Zo zit je niet alleen beter, maar ziet de Ercolino balans kruk er ook veel chiquer uit. Denk aan je rug, gun jezelf comfortabel en verantwoord zitten.

Ercolino ergonomische design krukken