Van showroom tot vergader locatie! 21 oktober 2021 – Geplaatst in: Tafel Design

Het ontstaan van een idee

In eerste instantie was het nooit de bedoeling om een kleinschalige vergader locatie te starten in de Hofbogen. Oorspronkelijk ben ik begonnen met de showroom van Tafel Design in twee bogen. Vanaf het begin wanneer klanten langskwamen in de showroom voor een design tafel of om een design kruk te testen. Viel het mij op dat vele klanten enthousiast waren over onze ruimte en er veel complimenten volgden over de sfeer en de inrichting.

Toen dit steeds vaker gebeurden ben ik gaan nadenken over de mogelijkheden die er waren met de bogen. Daarbij speelde ook het feit dat we privé met veel plezier 6 jaar lang een bed and breakfast hebben gehad. Uiteindelijk is het idee ontstaan om een bijzondere kleinschalige vergader locatie te starten in de showroom van Tafel Design. Dit kon makkelijk omdat er genoeg ruimte is en in de showroom natuurlijk tafels en andere design meubelen staan die tevens te koop staan op de website. Hoe leuk is het om te vergaderen tussen unieke design meubelen!
Wie wil dat nou niet?

Locatie Hofboog Rotterdam

Kleine verbouwing

De Hofbogen een stukje nostalgie voor de Rotterdammers, een prachtig spoortraject. Om de ruimte behagelijker te maken moest er nog wel het een en ander veranderen. Vanuit het perspectief van een klant naar de ruimte gekeken, belangrijk was een eigen keuken, geluid, sfeer en privacy. Persoonlijk hou ik heel veel van nieuw en oud combineren vandaar de keus voor een keuken klassieker de American Kitchen van Raymond Loewy. Van twee marktplaats keukens één gemaakt, de sfeer werd gelijk ook meegenomen door een prachtige roze achterwand. Voorzetramen maken voor de industriële jaren 50 gevel deze gelijk voorzien van gordijnen op kleur zorgden voor meer privacy en geluidabsorptie. De deuren konden open en Locatie Hofboog is ontstaan.

De naam verklapt het al een beetje… onze locatie bevindt zich namelijk in een monumentaal pand, de Hofbogen. Vroeger bekend als het Hofplein viaduct, een spoortraject met een rijk verleden. Nu inmiddels 100 jaar later is het Hofplein viaduct een Rijksmonument en een verzamelplek van bijzondere ondernemers op het gebied van food, fashion en design.

Locatie Hofboog Rotterdam


Bijzondere vergader locatie

Een inspirerende, huislijke en fijne plek, die ook nog eens goed bereikbaar is met de auto en het openbaar vervoer. Zo ben je even weg van je standaard werkomgeving zodat je inspiratie kan opdoen in een bijzondere vergader locatie in centrum Rotterdam. Vergaderingen, brainstormsessies en trainingen zijn onlosmakelijk verbonden met de werkplek.

Hier ontstaan nieuwe ideeën of worden oude bedrijfsstructuren aangepakt. Een zakelijke bijeenkomst is vaak ook noodzakelijk om de onderlinge connectie tussen collega’s en werknemers te kunnen versterken. Toch is het kantoor niet altijd de juiste plek voor een effectieve vergadering of bijeenkomst. In veel gevallen biedt de ruimte niet voldoende faciliteiten of zijn er gewoonweg te veel prikkels van buitenaf of juist van binnenuit. Deze verstoren niet aan alleen de aandacht van de aanwezigen, maar maken de brainstormsessie of training ook minder effectief.

Vierkante opstelling vergaderen

Extern vergaderen

Het huren van een bijzondere vergader locatie in Rotterdam is hiervoor een goed alternatief. Locatie Hofboog biedt alles wat je nodig hebt. Genoeg ruimte voor 20 personen om in huiselijke sfeer te vergaderen. De inrichting maakt het mogelijk om te kunnen vergaderen aan een echte design tafels in een industriële omgeving. Uiteraard beschikt onze vergader locatie over heerlijke Rotterdamse ketelbinkie koffie en thee, zelf te zetten in de Amerikaanse jaren 60 keuken.

Perfect lichtinval door de hoge, grote ramen zorgen tevens voor een ruimtelijk gevoel, wat energiek vergaderen mogelijk maakt. Ook voor brainstormsessies, workshops, trainingen en bedrijfsprestaties verwelkomen we je graag. De ruimte beschikt over twee afzonderlijke ruimtes, wifi, een flip over en een beamer, waardoor presentaties en Power Points goed te organiseren zijn. Al met al is de bijzondere vergader locatie van Locatie Hofboog van alle gemakken voorzien.


Locatie Hofboog Rotterdam

Rotterdamse catering

Als je een vergaderlocatie uitzoekt is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat de eet mogelijkheden zijn, ik bedoel laten we eerlijk zijn tijdens een intensieve meeting of vergadering mag er best wat lekkers op het menu staan. Met Tafel Design werken wij graag met Rotterdamse designers vandaar dat de keuze voor Rotterdamse horeca snel gemaakt was.

Heerlijke koffie van Ketelbinkie en lekkere baksels van Haa gebak. Ambachtelijke lunch en diner kunnen we samen in overleg verzorgen vanaf 6 tot maximaal 20 personen.

HAA gebak Locatie Hofboog Rotterdam


Contact

Ben je door dit blog geïnspireerd of heb je interesse gekregen om een vergadering te organiseren met je team? Neem een kijkje op de website of neem gerust contact met ons op, we zijn telefonisch bereikbaar en via de mail!

info@locatiehofboog.nl – 010 786 160 9